Tjusig bonadJag kan inte låta bli att gilla denna innovativa och skojiga bonad. Roligare än "egen härd är guld värd" i alla fall. =)

/Helena

Spelning

Imorgon fredag rockar King Leaf och The Goddamned loss på B&B. De sistnämnda står inte med i kalendern på B&B:s hemsida men står på scen klockan 23 enligt väl initierad källa.

Det ser vi fram emot! =)


Etnologisk textverkstad

I veckan bär det av till Nynäshamn för deltagande i en "nationell etnologisk textverkstad". Där får doktorander och handledare möjlighet att dryfta avhandlingsprojekt i ett större sammanhang än bland de närmast sörjande på hemmainstitutionen.

Jag ser fram emot denna tillställning eftersom jag mest färdats mellan destinationerna Lund, Halmstad och Knäred (som alltså är mitt undersökningsobjekt) på sistone. Det känns som att det är dags för nya intryck. Logi är inbokat på Skärgårdshotellet som i sin reklam för anläggningen lockar med att "havet lugnar och havet höjer tanken". Det låter lovande liksom följande påstående:

"Maten har en tydlig skärgårdsprägel med fisk som självklart alternativ på menyn. Fördelen med fisk, förutom att det är gott, är att man blir lagom mätt och kan koncentrera sig hela eftermiddagen också. Dessutom sägs det att man blir klok…"

Fisk är gott. Mums! Synd att vi missar räkaftonen...

Tyvärr missar min handledare hela tillställningen. Hans son har oturligt nog brutit benet i slalombacken under påsken och grabben behöver hjälp med... ja allt, stackarn. Jag har dyrt och heligt försäkrat att jag och kollegan Karin klarar oss utan "förkläde" i Nynäshamn och att vi säkert blir väl omhändertagna och tillbakaskickade till Lund i erforderligt skick med nya kloka infallsvinklar på våra forskningsprojekt i bagaget. Om vi inte virrar bort oss i Stockholm under helgen förstås...

/HELENA

Länk

http://bloggkartan.se/registrera/8528/halmstad

Nya bokmärken

Några nya kreativa uttryck där blad från en gammal trasig bibel kom till nytta.
Påskpyssel

Personliga påskägg till de nya kusinbarnen Thea och William.
Eftersom de är för små för godis fick de pyamasar i sina ägg istället.

RSS 2.0